torstai 30. huhtikuuta 2015



Oui, je parle français..

Bonsoir les tous et les toutes! Olen tosi, tosi pahoillani että en kirjoittanut eilen – omistan tämän kuitenkin torstaille vaikka kello näyttää olevan taas seuraavan päivän puolella.. Tämä postaus tulee olemaan pintapuolinen (ja jälleen valitettavan lyhyt, koska kello alkaa olla uhkaavan paljon..) ”paljastus” suhtautumisestani ranskan kieleen ennen ja nykyään.
                      Ensiksi: otsikko tarkoittaa suomeksi ”Kyllä, puhun ranskaa” ja alkutervehdys ”Hyvää iltaa kaikki!”. Aloitin ranskan lukemisen viidennellä luokalla ja luin sitä ”viimeiseen saakka” eli lukion kolmanteen, kaiken kaikkiaan siis kahdeksan vuotta. Muistan hyvin, miten hankala alkutaival oli; oman nimen sanominen (je m’appelle) oli suorastaan mission impossible, samoin myöhemmin yläasteella epäsäännöllisten verbien jatkuva pänttääminen. Mutta niistäkin vaikeuksista selvittiin kovalla työllä ja oikealla asenteella. Ennen tuntui riittävän, että ranskan puhumisella sai kaverit haukkomaan henkeä. Ei sitä sillä tavalla niin kutsutusti syvemmin ajatellut..
                      Nykyään osaan arvostaa ranskaa aivan eri tavalla. Kirjoitin ranskan syksyllä ja sain C:n. Aluksi olin tosi pettynyt sillä olin päättänyt uusia ranskan seuraavana syksynä, jos saisin E:tä huonomman. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että annan vain olla (ei enää yhtään ylimääräistä stressiä koulun takia, kiitos) ja olen ihan tyytyväinen tulokseen. Ranskan taidoista on myös käytännön hyötyä: kommunikoin ranskaksi lakkaamatta pari kesää sitten kun kävimme äidin kanssa Pariisissa. Pääsen jälleen kohta hyödyntämään taitojani, sillä suunnitelmissa on juhannuksen jälkeen lentää äidin kanssa Sveitsiin Baseliin – jossa puhutaan ranskaa. En malttaisi odottaa! Ennen kaikkea rakastan puhua ranskaa.
                      Ranskalainen postaus tänään, katsotaan mitä huomenna on vuorossa. Bonne nuit! ♥ P.S. En taaskaan osannut päättää, joten: https://www.youtube.com/watch?v=ja3oDIYNPkU ja https://www.youtube.com/watch?v=hJkfOlBJXto P.S.2. Haluan vielä muistaa kolmea ranskanopettajaani virtuaalihalauksella.. :)  *câlin*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti