torstai 2. huhtikuuta 2015



When I grow up, I want to become..

Toiveikasta torstaita, ihanat! Vaikka tämä aihe ei syömishäiriöön liitykään, ajattelin kertoa teille haaveammatistani: miksi haluan tulla ja mistä syystä. Miksi tällainen aihe? Koska unelmat ovat elämän suola!
                      Nuorempana kävin läpi kaikki ”perushaaveammatit”; milloin halusin olla eläinlääkäri, milloin taas opettaja tai laulaja. Se oli niin sanotusti sitä massan mukana ajautumisen aikaa. Kun kaveri kertoi palavasti haluavansa eläinlääkäriksi, siihen oli ehdottomasti vastattava ”Joo, niin määkin!”. Kunnes mieli jälleen muuttui ja sitten oltiin samaa mieltä siitä, että halutaan opettajaksi. Rehellisesti sanottuna en muista, mikä oli haaveammattini osastolla ollessani (olin silloin aika heikossa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin), mutta taisin jo silloin haluta tämänhetkiseen haaveammattiini.
                      Nykyään haaveilen lastensairaanhoitajan urasta. Muistan, että aluksi kertoessani haaveistani monet sukulaisistani (eritoten isoäitini) kauhistuivat. Syynä oli työn rankkuus: sairas lapsi saa lähes jokaiselle kyynelet silmiin. Nyttemmin kaikki – isoäidit mukaan lukien – kuitenkin hyväksyvät unelmani ja tukevat minua niiden toteuttamisessa. Toinen ennen puhuttava tekijä oli raha. Monet, myös ystäväni, päivittelivät sairaanhoitajan huonohkoa palkkausta. Tahdon kuitenkin painottaa, että rahalla ei ole minulle työssä merkitystä, kunhan kyseessä on kutsumustyö. Tästä päästäänkin siihen, miksi haluan sairaanhoitajaksi. Haluan sairaanhoitajaksi, sillä olen suht’ monesti elämäni aikana ravannut sairaalassa ja saanut aina erinomaista hoitoa. Koen, että toimimalla tulevaisuudessa unelma-ammatissani voin hieman kuitata kiitollisuudenvelkaani; vaikka ei se koskaan kokonaan kuittaannu. Uskon pääseväni heti ensiyrittämällä sisään, sillä olen luonteeltani optimisti. Mikäli näin ei kuitenkaan käy, haen syksyllä uudelleen niin sairaanhoitajaksi kuin muuallekin.
                      Näihin tunnelmiin on hyvä päättää tältä kertaa, nukkukaa hyvin ja unelmarikasta pääsiäistä ihan jokaiselle! Pahoitteluni, muuten, että tämä postaus venyi (meillä oli vieraita).. P.S. Tässä jälleen yksi ihana laulu: https://www.youtube.com/watch?v=hB_P7T1RHlY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti