keskiviikko 1. huhtikuuta 2015



What do I fear: before and nowadays

Hei taas ihanat lukijani! Tänään pääsette jälleen sukeltamaan mieleeni, kun kerron teille suurimmat pelkoni ennen ja nyt. Rankahkoilla aiheilla siis jatketaan.
                      Syömishäiriöaikana suurin pelkoni oli ”lihominen” (painon nouseminen ja terveeksi muuttuminen). Uskoin vahvasti, että muutaman sadan gramman nousu teki minusta automaattisesti lihavan norsun. Lihomisen pelko korreloi voimakkaasti kontrollin menettämisen kanssa. Pelkäsin, että mikäli sallisin itselleni esimerkiksi yhden pienenkin makeisen, sortuisin ahmimaan koko pussin kerralla – vaikka niin ei koskaan olekaan käynyt. Mutta eihän sairastuneen mieli järkipuhetta kuuntele (tämän saivat tuta kaikki huolestuneet läheiset).. Pelkäsin myös, että jos nukkuisin yli seitsemään, tulisi minusta laiska hirviö, jonka kanssa kukaan ei haluaisi olla missään tekemisissä. Syötyäni jotain ”kiellettyä” tai nukuttuani ”liian myöhään” (esimerkiksi puoli kahdeksaan tai sen yli) mielessäni pyöri vain se, mihin kaikkeen hirveään toimintani voisi johtaa.
                      Nykyään suurin pelkoni on menettää isoäitini (isoisäni ovat nukkuneet pois jo kauan sitten) ajattelemalla sitä. Järjellä tiedän, että se ei tietenkään ole mahdollista, mutta tunne on edelleen askelen edellä. Pelko ei onneksi enää varjosta jokapäiväistä elämääni, vaan minusta on tullut sen haltija. Tässä terapiassa opittu ”salaisuus” joka toimii (melkein) kaikkien pelkojen nujertamiseen: älä yritä työntää pelottavaa ajatusta pois mielestäsi, vaan altista itseäsi. Altistaminen kannattaa aloittaa kirjoittamalla pelottava ajatus paperille. Tämän jälkeen, kun niin sanotusti ensimmäinen askel on otettu, voi kokeilla sanoa ajatuksen ääneen, äänittää sen ja kuunnella äänitteen keskeytyksettä niin kauan, että ahdistus on vähentynyt puoleen alkuperäisestä.
                      Tällaista tänään, katsotaan mitä huomenna keksin. Hyvää yötä, ihanat – ja iloista pääsiäistä! ♥ P.S. Omistan tämän kappaleen ihanalle poikaystävälleni: https://www.youtube.com/watch?v=igpQ9PwnLvA


1 kommentti:

  1. P.S. Feel free to add a comment or two.. Ja toivepostauksiakin saa esittää!

    VastaaPoista