torstai 9. huhtikuuta 2015



No music – no life

Musikaalista torstaita, ihanat! Otsikko sen kertoo: musiikki on elämäni. Tänään valotan sen merkitystä ennen ja nykyään. Sattui sopivasti – tänään oli taas harkat.. ;)
                      Musiikilla on aina ollut valtava osa elämässäni. Olen laulanut nykyisessä kuorossani ”aika kauan” (tammikuussa tuli kymmenen vuotta täyteen) enkä hetkeäkään ole katunut.  Suunnitelmissani on kuitenkin syksyllä sulkea ovi takaani tässä kuorossa ja vaihtaa kuoroa. Lohduttava ajatus on, että ihminen voi lähteä kuorosta, mutta kuoro ei koskaan lähde ihmisestä. ♫ Hyvin usein, kun olen yrittänyt saada ihmisiä mukaan kuoroon, törmään tämäntyyppiseen vastaukseen: ”No en mä nyt viitti, kun se on sellaista jeesustelua ja oopperaa..”. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi kuorolaulu yhdistetään lähes automaattisesti uskontoon ja oopperaan. Okei, on totta, että kuorolaulun juuret ovat 1500-luvulla kirkkomusiikissa ja –lauluissa, mutta nykyään useimpien kuorojen repertuaari ulottuu laidasta laitaan. No niin, se kuorosta (vaikka voisin jatkaa siitä sivukaupalla)..
                      Tiukoista rutiineista huolimatta olen aina pitänyt huolta, että aikatauluihini mahtuu myös päivittäinen annos musiikkia. On oikeastaan lohdullista, että musiikki oli ainoita asioita, joista en potenut huonoa omatuntoa. Jos söin jotain ”kiellettyä” tai nukuin ”liian myöhään”, tunsin itseni maailman syntisimmäksi ja saastaisimmaksi ihmiseksi. Parantumisen tiellä kulkiessani musiikilla on ollut sanoinkuvaamaton merkitys, eritoten Juha Tapion tuotannolla. Olen saanut hänen kappaleistaan voimaa jaksaa taistella syömishäiriötä vastaan
                      Vielä nykyäänkin musiikin merkitys on vähintään yhtä tärkeä kuin ennen. Voin myöntää olevani koukussa musiikkiin, mutta sehän on ihan terveellinen addiktio, vai? Minun on saatava kuunnella musiikkia päivittäin, mielellään useita kertoja, tai saan riippuvuuteen verrattavia ”vieroitusoireita” (ahdistun). Musiikki myös rentouttaa ja vie ajatuksia muualle, eli sen kuuntelu on tullut todella tarpeeseen kirjoitusten aiheuttaman paineen alla.
                      Tällainen musiikillinen postaus tänään, huomenna on ”paljastusten aika”. Kauniita unia ja kirjoittelemisiin taas huomenna, olette ihania! ♥ P.S. ABBA sen sanoi: https://www.youtube.com/watch?v=1n_1nOFTx5E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti