torstai 18. kesäkuuta 2015



My approach to summer – before and nowadays

Ihanaa torstaita, ihanat! Tänään on ainakin meilläpäin tuntunut ihan oikeasti kesältä: on ollut sopivan lämmintä ja onpahan myös harvinainen luonnonilmiö – tuntee nimen Aurinko – suostunut vierailemaan. Aiheeseen liittyen ajattelin tänään tarinoida suhtautumisestani kesään ennen ja nyt.
                      Olen pikkutytöstä lähtien pitänyt kaikista vuodenajoista, mutta eritoten kesä on aina saanut erikoismerkityksen. Jo pelkkä ajatus kesästä saa suupielet nousemaan korviin. En ole ikinä ollut mikään niin kutsuttu auringonpalvoja (voi, kunpa voisinkin!), mutta lämpö on aina ollut ystäväni – eritoten silloin, kun syömishäiriön takia palelin jatkuvasti. Auringonpalvontaa en voi harjoittaa, sillä niin kauan kuin muistan, olen saanut kivuliasta aurinkoihottumaa. (Tähän väliin tietoisku: palaminen ja aurinkoihottuma ovat eri asia. Aurinkoihottuma voi tulla tosi nopeasti ja sen ensioire on punoitus ja kuumotus järkyttävän kutinan kanssa, sitten tulee kipu.) Pienenä kesän kohokohta oli perheeni ja tätini sekä hänen miehensä kanssa tehty matka Korkeasaareen; olkoonkin, että surkean tasapainoni takia polvet olivat aina ruvella.
                      Edelleenkin rakastan kesää. Minusta on ihana lukea koukuttavaa dekkaria pihakeinussa napostellen mansikoita. Edellisessä kappaleessa mainitsemani aurinkoihottuman lisäksi on kaksi asiaa joista en pidä kesässä, ja toinen niistä on hyönteiset (hyttysten ohella eritoten ampiaiset). Kolme ampiaisenpistoa saaneena – joista yksi osui vahingossa kerran kaulaan – olen alkanut pelätä ampiaisia.. Kolmas asia on aika arkaluontoinen, mutta kenties joskus siitäkin uskallan avautua. Vinkkaan että se liittyy eritoten jouluaattoon ja juhannukseen, minkä vuoksi kieltämättä pelkään hieman myös tulevaa juhannusta.. Syömishäiriö se ei ole, sillä aion pistää sille juhannuksena kampoihin ja syödä sitä mitä tekee mieli (vatsan ehdoilla, tosin). Joka tapauksessa: summer rocks!
                      Tällainen pirteä kesäpostaus tällä kertaa, huomenna tai lauantaina kirjoittelen lukemisen merkityksestä. Hyvää yötä; muistakaa, että olette ihania juuri tuollaisina! ♥ P.S. Tällainen haaveilija minä "vähän" olen: https://www.youtube.com/watch?v=1nIsb09rTLc


1 kommentti:

  1. Tänä(kin) kesänä haaveeni on voida kulkea kadulla lyhythihaisessa tai hihattomassa t-paidassa!

    VastaaPoista